Julkaistu 6 vuotta sitten
tiistai, 10.1.2017

Pesämäen moottoriradalla Honkajoella Jokamiesluokan SM-joukkuekilpailun taustavoimana toimiminen poiki Omameklarille arvokkaan kutsun lajiliiton vuotuiseen palkintogaalaan. Jyväskylän Paviljonkiin oli saapunut pöytäseurueemme valistuneen arvion mukaan 1 200 autourheilijaa, heidän läheisiään ja puhtaasti lajista kiinnostuneita.

Palkittujen autourheilijoiden määrä eri sarjoissa oli mittava. Illan aikana palkittiin yhteensä lähes 250 kotimaassa ja kansainvälisesti menestynyttä autourheilijaa.
Päätä 90 astetta pyöräyttäen näkyi ainakin kahdeksan F1 tai WRC maailmanmestaruutta, joten paikalla oli autourheilun saralta todella kovia nimiä.
Tulokset, kuvat ja tunnelmat http://www.autourheilu.fi/uutiset/esapekka-lapista-suomen-vuoden-autourheilija-mika-hakkiselle-autourheilun-korkein-kunnianosoitus/
Autopenkkiurheilijana voi todeta autourheilua harrastettavan Suomessa monipuolisesti ja monimuotoisesti. Osallistuminen mihin tahansa sarjaan vaatii pääomia, yhteistyötä ja hartiapankkia. Kovasti yhteisen tekemisen ja yrittäjyyden meininki vallitsikin halki Paviljongin.

Vuoden 2016 autourheilijaksi valittiin Esapekka Lappi ja kartturinsa Janne Ferm. Mika Häkkinen palkittiin korkeimmalla mahdollisella huomionosoituksella autourheilussa. Häkkinen vastaanotti tilaisuudessa AKK:n Suurmerkin no 9. Tilaisuudessa myös läsnäollut ja kovaa vauhtia Monte Carlon MM-ralliin uuden Toyota -tallinsa ja suomalaisien kuljettajiensa kanssa valmistautuva Tommi Mäkinen on saanut aiemmin vastaavan kunnianosoituksen.

Team MGR vastaanottamassa Jokkisliigan joukkuekilpailun SM pronssimitaleja

Omameklarin yhteistyötiimin Team MGR:n saavutukset palkittiin Jokkiksen SM-Liigan Pronssimitaleilla. Joukkueessa ajoiva ammattimiehet ja muissakin sarjoissa pystejä pokanneet: Mathias Hertén, Kari Piira, Marcus Grönholm, Niclas Grönholm, Jukka Lassila, Petro Koski, Juha Rytkönen, Miko Simonen, Jussi Klemola ja Manu Juhola. Joukkueenjohtajina toimivat Marko Angervisto ja Kimmo Wiman.

Vuoden Carting tulokas hymyilee kilpaa pystin kanssa

Team MGR:n seurue sai myös ehkä gaalan upeimman palkinnon lohjalaisen 8-vuotiaan Meri Levulan napatessa upean Ferrarinpunaisen Kimi Räikkösen nimeä kantavan Kimis Can -palkintopystin vuoden karting tulokkaana.

Omameklari onnittelee kaikkia palkittuja ja kiittää kaikkia osallistumisesta. Kiitos että saimme olla mukana!