Julkaistu 6 vuotta sitten
torstai, 26.1.2017

Lauhtuva sää aiheuttaa liukkaan tieverkoston ja kova pakkanen lauhtuessaan aiheuttaa putkirikkoja. Vaikkei vahinkoja kukaan toivo tapahtuvan, on tärkeää että vahingon satuttua osataan toimia oikein vahinkopaikalla ja estää lisävahinkojen syntyminen.

Omameklarin vahinkoavusta vakuutusmeklari Marjo-Riitta Heiskanen kertoo vahinkoilmoituksia kirjatun lähes kolminkertaisesti ns. normaaliviikkoon verratessa. Ulla-Maria Tiilikainen samalta osastolta kuvailee vahinkoja tapahtuvan eniten juuri nyt auton peltien, putkien ja mm. katolta putoavan lumen aiheuttamien vaurioiden vuoksi.

Myös vakuutusturvan kattavuus tulee monella mieleen vahingon satuttua. Räjähtäneet vesiputket ja ennenaikainen keittiöremontti, kolariautossa tuhoutunut irtain omaisuus ja muut syntyneet lisäkustannukset. Ansionmenetys? Korvaako vakuutusturvani kaiken, vai saanko tyytyä paperisotaan ja murusiin?

Omameklarin vahinkoapu ja vahinkoneuvonta toimii 24 / 7 ja opastaa toimimaan vahinkotilanteissa. Lauhtumisen aikana on vakuutusalalla kiirettä vastata puhelimeen. Silti Omameklari on säilyttänyt tavoitteensa puhelinpalvelussa vahinkoavun ja asiakaspalvelun tavoitellulla vastausajalla.

Autoiluun liukkaalla jokainen tietää ohjeet. Maltti on valttia. Putkien jäätymisen estämiseen keräsimme vinkit alan ammattilaisilta.

Estä putkien jäätyminen
– Varmista, että putket ovat sellaisissa tiloissa, joissa lämpötila on plussan puolella. Kesän jäljiltä kannattaa katsoa, että kaikki ovet on suljettu tiiviisti.
– Vesimittarin ympäristö kannattaa eristää esimerkiksi matolla tai eristevillalla.
– Jos lämpötila uhkaa laskea pakkasen puolelle, auton sisälämmitin tai pakkasvahti ovat turvallisia lisälämmön tuojia.
– Maassa olevien putkien päälle voi kasata lunta.
– Tulovesijohtoon voi asennuttaa sähkövastusjohdon, joka pitää sen sulana.

Lähde: LVI-Tekniset Urakoitsijat ry.