Julkaistu 6 vuotta sitten
perjantai, 10.3.2017

Aloitin työt Omameklarilla Traineena reilu vuosi sitten. Vaikka minulla oli ollut vakituinen työpaikka eri alalta jo 13 vuoden ajan, hain uutta työtä, koska kaipasin uusia tuulia työelämääni. Minulla oli kokemusta jo ennestään asiakkaiden tapaamisesta ja myyntityöstä, joten siinä mielessä myyntityöhön lähteminen ei tuntunut vaikealta. Omameklari kiinnosti, koska yritys oli aloittamassa jotain aivan uudenlaista ja erilaista tyhjästä ja halusin päästä kehitykseen mukaan.

Yllätyksekseni pääsin Trainee ohjelmaan mukaan ja aloitin työt tammikuussa 2016. Se oli suuri loikka tuntemattomaan ja jännitin kovasti, miten tulen pärjäämään uudessa työssä. Myös palkka oli ensin pienempi kuin mihin olin tottunut. Työhön kuului ensin aikojen varaamista puhelimella, asiakkaiden tapaamisia ja sopimusten tekemistä. Kiersin muiden Traineiden kanssa ensin yhdessä Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla ja myöhemmin lähialueilla omalla autolla tapaamassa asiakkaita. Päivät olivat työntäyteisiä ja meillä oli todella hauskaa reissuillamme. Työ oli alussa erittäin haastavaa, koska Omameklari ei vielä ollut niin tunnettu yritys kuin nyt ja palvelu oli muutenkin uutta Suomessa. Ilokseni kuitenkin huomasin pian, että yrittäjiä kiinnostaa kovasti vakuutusmeklaripalvelut ja niille on selkeästi tarvetta. Se helpotti työn tekemistä. Opiskelin samanaikaisesti vakuutusmeklaritenttiin, joka järjestettiin huhtikuussa. Lukemista oli todella paljon, lähes kaikki liikenevä vapaa-aika meni opiskeluun. Onneksi myös työpaikalla kokoontui opiskelupiiri jossa sai ”vertaistukea” ja jossa keskusteltiin sekä kerrattiin opittuja asioita. Huhtikuun puolivälissä osallistuin vakuutusmeklaritenttiin jonka jälkeen alkoi loputtomalle tuntuva jännitys siitä, miten kävi…kesäkuun alussa tulivat tenttitulokset ja läpi meni. Mutta ei ollut helppoa.

Vakuutusmeklarina aloitin kesäkuun loppupuolella, kun rekisteröinti Finanssivalvonnan vakuutusedustajarekisteriin oli valmis. Huomasin, että vakuutusmeklarin työ on todella mielenkiintoista. Saan olla päivittäin tekemisissä asiakkaiden kanssa, jotka olen tavannut ja joiden kanssa olen itse alussa tehnyt palvelusopimuksen. Joka päivä oppii uusia asioita ja onnistumisista tulee mahtava tunne. Työpäivät menevät vauhdikkaasti erilaisten työtehtävien parissa: laskujen ja vakuutuskirjojen tarkistamista, monenlaisten asioiden vakuuttamista, puhelinneuvontaa ja yhteydenpitoa asiakkaisiin, vakuutusturvien ja -kokonaisuuksien läpikäymistä ja tarjousten ja ehtojen vertailua. Työssä huomaa nopeasti, että yrittäjät todella tarvitsevat apua vakuutusasioidensa hoidossa ja on mukavaa pystyä olemaan avuksi. Työkaverit ovat mahtavia ja heiltä saa aina tarvittaessa neuvoja ja apua. Vakuutusmeklarin palkka on myös keskitasoa parempi, joten siinäkään ei ole valittamista. Nyt tuntuu, että olen löytänyt oman alani. Kannatti rohkaista mielensä ja lähteä mukaan.

Kirjoittanut Tanja Parkkinen