Julkaistu 2 kuukautta sitten
perjantai, 1.3.2024

Etätyön vakuuttaminen- kattaako yrityksesi vakuutukset etätyön?

Etätyön vakuuttaminen on noussut merkitykselliseksi asiaksi yrityksen henkilöstöä vakuutettaessa. Monilla työpaikoilla pohdittiin koronan jälkeen, että millaista hybridityöskentely tulee olemaan ja kuinka laajasti etätyötä tehdään jatkossa. Etätyössä on monia etuja, kuten joustavuus työaikojen suhteen, työmatkoissa säästetty aika, parempi työn ja vapaa-ajan tasapaino sekä mahdollisuus työskennellä ympäristössä, joka on itselle sopivin ja tuottavuutta edistävä. Varmistaaksesi työntekijöidesi nopean toipumisen myös silloin, kun tapaturma sattuu vapaa-ajalla tai etätyössä, kannattaa heidän vakuuttamistaan laajentaa lisäturvilla.

Millä tavalla etätyön vakuuttaminen tulisi hoitaa?

Lakisääteinen työtapaturmavakuutus on voimassa myös etätyössä. Keskeisin rajoitus etätyön osalta on se, että lakisääteinen työtapaturmavakuutus korvaa vain työnteon yhteydessä sattuneet vahingot. Jos vietät esimerkiksi lounas- tai kahvitaukoa, lakisääteinen työtapaturmavakuutus ei ole voimassa.

Koronapandemian aikaan etätyövakuutus tuli monelle yritykselle tutuksi. Etätyövakuutus kattaa työtapaturmavakuutuksen ulkopuolelle jääviä tilanteita. Näitä tilanteita ovat esimerkiksi kahvi- ja vessatauot, ruokailu ja taukojumppa. Etätyövakuutus on tarpeen silloin, jos yrityksellä ei ole muuta vapaaehtoista turvaa henkilöstönsä varalle. Vapaa-ajalle etätyövakuutus ei kumminkaan anna turvaa.

Parhaan suojan etätyössä antaa henkilöstölle otettu vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Voit ottaa vakuutuksen lakisääteisen työtapaturmavakuutuksen rinnalle tai vaihtoehtoisesti voit vakuuttaa työntekijäsi vapaa-ajan tapaturmat erillisellä vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella. Vakuutus tuo työntekijöille turvaa sekä vapaa-aikana, että etätyössä.  

Tutustu Työturvallisuuskeskuksen oppaaseen Etätyössä turvallisesti

Etätyön vakuuttaminen, Omameklari, vakuutusmeklari