Julkaistu 5 kuukautta sitten
torstai, 18.1.2024

Harrastusvälineiden vakuuttaminen

Jotkut harrastukset vaativat kalliimpia välineitä kuin toiset, joten on hyvä selvittää omien vakuutusten kattavuus vahinkojen varalta.

Harrastusvälineitä voidaan korvata koti-irtaimiston vakuutuksesta. Irtaimistovakuutukseen on usein määritelty yläraja, mihin vakuutusmäärään asti esimerkiksi harrastusvälineille sattuneita vahinkoja korvataan. Ehdoissa voi olla myös rajoitus, ettei harrastusvälineelle sattunutta vahinkoa korvata, kun sitä käytetään tarkoitukseensa. Lisäksi tyypillisiä korvattavuuden ulkopuolelle jääviä vahinkoja ovat normaalista kulumisesta tai käyttövirheistä aiheutuvat vahingot.

Joissakin tapauksissa koti-irtaimistoon määritelty vakuutusmäärä ei ole riittävä, jolloin voit ottaa kalliille harrastusvälineelle erillisen esinevakuutuksen. Tällaisia arvokkaita tavaroita ovat esimerkiksi ammattitason valokuvaustarvikkeet, golfbagit, sukellusvälineet ja sähköavusteiset polkupyörät.

Ehkä suunnittelet lähteväsi tänä talvena laskettelemaan Sveitsiin tai sinua kiinnostaa enemmän pyöräily etelän auringon alla. Ulkomaille suunnattaessa on hyvä ottaa erillinen matkatavaravakuutus. Joissakin yhtiöissä voit liittää matkatavaraturvan osaksi koti-irtaimistovakuutustasi.

Matkatavaroiden vakuutusmäärä on hyvä tarkistaa, jotta se riittää korvaustilanteissa kattamaan kalliimpienkin harrastusvälineiden vahingot.

Muistathan tarkastaa myös tapaturma- ja matkustajavakuutuksesi kattavuuden. Kilpaurheilu tai sen harjoittelu on yleensä rajattu vakuutuksen ulkopuolelle kokonaan tai esimerkiksi hoitokulujen osalta, samoin eräät riskialttiit harrastukset ja toiminnot.

Tutustu myös juttuumme matkustajavakuutuksen turvista.

harrastusvälineiden vakuuttaminen vakuutusmeklari omameklari