Julkaistu 1 vuosi sitten
torstai, 4.5.2023

Kansainvälinen vihreä kortti eli Green Card -sopimus on irtisanottu Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa viime vuonna. Sopimus päättyy 31.5.2023. Tämän jälkeen Venäjälle ja Valko-Venäjälle matkustavat autoilijat joutuvat ostamaan venäläisen tai valkovenäläisen liikennevakuutuksen maan rajalle mennessään, koska liikennevakuutus on pakollinen molemmissa maissa. Myös aiemmin myönnetyt Green Cardit mitätöityvät 1.6.2023.

On tärkeää huomata, että liikennevakuutuksen korvaukset ja käytännöt poikkeavat eri maiden välillä. Tutustu ennen matkaasi sen maan liikennevakuutuksen sisältöön, jonne matkustat. Liikennevakuutuskeskuksessa ei käsitellä Venäjällä ja Valko-Venäjällä tapahtuneita liikennevahinkoja. (https://www.lvk.fi/liikennevakuutuskeskus/tiedotteet/2023/suomalainen-liikennevakuutus-ei-enaa-kesakuusta-alkaen-kay-venajalla/)

Tarkista ennen matkaasi, onko oman ajoneuvosi kaskovakuutus voimassa Venäjälle tai Valko-Venäjälle matkustettaessa. Suurin osa suomalaisista vakuutusyhtiöistä on rajannut Venäjällä ja Valko-Venäjällä sattuvat kaskovahingot vakuutuskorvausten ulkopuolelle.

Liikennevakuutus, vakuutusmeklari, omameklari
Kuva Tumisu