Julkaistu 12 kuukautta sitten
torstai, 29.6.2023

Moni matkailuauton omistaja miettii ajoneuvon vuokrausta, kun autolle ei ole tarvetta omaan ajoon. Kun matkailuautoa vuokrataan säännöllisesti, ajoneuvo rekisteröidään Trafille vuokraus ilman kuljettajaa- käyttöön (https://www.traficom.fi/fi/liikenne/tieliikenne/ajoneuvon-kayttotiedon-muutos ). Vuokrakäyttö huomioidaan myös matkailuauton vakuutuksissa.

Vakuutusyhtiöt yleensä edellyttävät, että vuokralleantaja varmistaa ennen vuokrausta vuokraajan henkilöllisyyden, ajokorttitiedot sekä vuokraajan kotipaikan Suomessa tai vakinaisen oleskeluosoitteen ja laatii kirjallisen sopimuksen vuokrauksesta, josta edellä mainitut asiat ilmenevät. Vuokraajalle ei saa luovuttaa myöskään kuin yhdet avaimet matkailuautoon. Osa vakuutusyhtiöistä edellyttää myös vuokrauksen ennakkomaksun maksamista ennen vuokrausta luottokorttia tai suomalaista pankkikorttia käyttäen.

Vuokrasopimuksessa tulee olla myös maininta matkailuauton Suomen rajan yli viennistä, jos tästä vuokrauksen yhteydessä sovitaan. Selvitä kuitenkin ennen tätä sopimusta, että ajoneuvon kaskon vakuutusehdoissa ei ole rajoitettu ajoneuvon Suomen ulkopuolelle vientiä.

Vuokralleantajan kannattaa myös huomioida, että matkailuauton vakuutuksessa voi olla erityisomavastuita varkaustilanteissa, jotka tapahtuvat ajoneuvon vuokrausaikana. Tarkistathan, että vuokrattavassa ajoneuvossasi on riittävät vakuutukset voimassa myös mahdollisen petoksen varalta.

Vuokrattavan ajoneuvon vakuutusten hinta on korkeampi kuin yksityisessä käytössä olevien ajoneuvojen vakuutusten hinta.

Kuva: Roadpass