Julkaistu 1 vuosi sitten
keskiviikko, 10.5.2023

Matkustajavakuutuksen turvat

Kesälomien suunnittelu on jo kovassa vauhdissa ja matkustajavakuutuksen turvat ja voimassaolo kannattaa myös tarkastaa. Matkustajavakuutuksen tarkoituksena on korvata matkalla sattuneen tapaturman tai sairastumisen hoitokuluja, mutta matkustajavakuutus sisältää useimmiten muitakin lisäturvia, joista on apua erilaisissa tilanteissa, kun kaikki ei menekään suunnitellusti.

Matkustajavakuutus voi sisältää mm. turvan, jos matkalle lähtö peruuntuukin oman tai matkaseurueen jäsenen matkalle lähdön estävän sairastumisen vuoksi tai jos itselle sattuu sellainen merkittävä omaisuusvahinko vaikkapa tulipalo, jonka selvittäminen vaatii läsnäoloa ja siten matkan perumisen. Lisäkustannuksia, kuten uusia lentolippuja, joita aiheutuu jo alkaneen matkan keskeyttämisestä, korvataan myös edellä mainituissa tilanteissa.

Vakuutuksesta voi saada myös korvausta, jos esim. lento, jolla matkakohteeseen oli tarkoitus mennä, myöhästyy useita tunteja tai peruuntuu kokonaan. Tällöin vakuutus korvaa mm. välttämättömiä yöpymiskuluja ja korvaavasta lennosta aiheutuneita ylimääräisiä kuluja. Korvausta ylimääräisistä kuluista voi saada myös tilanteessa, jolloin ei ehdi lennolle sen vuoksi, että sattuu esim. raiderikko ja juna, jolla oltiin menossa lentokentälle, myöhästyy alkuperäisestä aikataulusta. Vakuutusehdot ja vakuutusmäärät liittyen matkustajavakuutukseen ovat kuitenkin hyvin yksityiskohtaisia eri vakuutusyhtiöissä, joten oman yhtiön ehdot ja korvauskäytännöt kannattaa tarkastaa ennen matkaa.