Julkaistu 8 vuotta sitten
maanantai, 10.10.2016

Mikä tai kuka on vakuutusmeklari ja mitä vakuutusmeklari tekee?

Vakuutusmeklari on vakuutusyhtiöistä riippumaton asiakkaan edustaja, joka hoitaa asiakkaansa toimeksiannosta vakuutusasioita vakuutusyhtiöihin päin. Usein vakuutusmeklarin kuvitellaan edustavan jotakin tai joitakin vakuutusyhtiöitä. Tämä käsitys on kuitenkin väärä, koska riippumattomuus on vuoden 2004 jälkeen tarkoittanut sitä, että vakuutusmeklari ei saa ottaa rahaa vakuutusyhtiöiltä tai tehdä muutakaan riippumattomuutta vaarantavaa yhteistyötä.

Mistä väärinkäsitykset syntyvät?

Ennen vuotta 2004 vakuutusmeklarit saivat ottaa rahaa ja muita vastikkeita vakuutusyhtiöiltä. Tämä toiminta on onneksi nykyään lailla kiellettyä, koska palkkioiden ottaminen vakuutusyhtiöiltä voisi pahimmillaan johtaa asiakkaan edun vastaiseen ratkaisusuositukseen.

Meklari nimikettä käytetään monessa yhteydessä ja se voi siksi olla hämmentävä. Välillä puhutaan pelkistä meklareista, välillä huutokauppameklareista, yritysmeklareista, pörssimeklareista ja lista vain jatkuu. Tämä ongelma on vakuutusmeklareiden osalta ratkaistu niin, että kukaan ei saa käyttää nimikettä vakuutusmeklari, ellei ole virallisesti rekisteröitynyt finanssivalvonnan kautta.

Vakuutusasiamies vs. Vakuutusmeklari pitäisikö olla Vakuutusasiamiehen ja vakuutusmeklarin ero, tässä vähän mortal kombatimainen vastakkainasettelu.

Hieman harhaanjohtavasti myös finanssivalvonta pitää samassa rekisterissä vakuutusasiamiehiä ja vakuutusmeklareita. Vakuutusasiamies on kuitenkin helppo erottaa, koska hän edustaa vain tiettyä tai tiettyjä vakuutusyhtiöitä. Vakuutusmeklari edustaa vain asiakastaan eikä mitään vakuutusyhtiötä ja pyrkii löytämään asiakkaalleen parhaan ratkaisun mistä tahansa vakuutusyhtiöstä.
Omameklarin rekisteröidyt vakuutusmeklarit voit tarkistaa itse osoitteesta https://sol.itella.net/vakuutusedustajarekisteri

Mitä vakuutusmeklari tekee- Vakuutusmeklareiden erot

Vakuutusmeklareiden toimintaan voi kuulua vakuutusturvan läpikäyminen, vakuutuksien kilpailutus, vahinkojen hoito ja eri tasoinen riskienhallinta. Omameklari hoitaa asiakkaansa puolesta nämä kaikki.

Paljon keskustelua on herännyt kilpailutuksen ympärille ja vaikka se onkin tärkeä osa vakuutusmeklarin toimintaa, liiallinen hintakeskeisyys voi johtaa ojasta allikkoon. Pelkän hinnan tuijottaminen vakuutuksissa ei ole järkevää, koska silloin on vaarana että vakuutusturvan taso jää liian suppeaksi ja voi johtaa yrityksen kannalta pahimpaan lopputulokseen, koska ajatellaan, että kyllä vakuutus korvaa tällaisen vahingon. Tämä vuoksi on tärkeää, että vakuutusmeklari käy vakuutusturvan huolellisesti läpi asiakkaansa kanssa jotta yhdessä tiedostetaan riskit, jotka halutaan vakuuttaa ja riskit, joita ei haluta vakuuttaa.

Miksi ottaisin vakuutusmeklarin?

Kuten edellisessä kappaleessa on mainittu, niin vakuutusmeklari voi laajimmillaan hoitaa kaikki sinun ja yrityksesi vakuutuksiin liittyvät asiat. Usein paras vaihtoehto on ottaa kokonaisvaltainen palvelu, jotta vakuutusturva säilyy myös jatkossa oikein mitoitettuna kilpailukykyisin hinnoin. Omameklari tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaista palvelua. Tämä mahdollistaa edullisempien hintojen lisäksi myös muun avun kuten jatkuvan vakuutusturvan ylläpidon ja avun silloin, kun vakuutuksia todella käytetään eli vahinkotilanteissa.

Vakuutusmeklari Omameklari