Julkaistu 1 kuukausi sitten
keskiviikko, 24.4.2024

Moottoripyöräkauden alkaminen näkyy kohta liikenteessä

Vaikka kevään tulo on ottanut takapakkia koko Suomessa, niin moottoripyöräkauden alkaminen näkyy kohta liikenteessä. Tyypillinen moottoripyöräkauden alussa sattuva vahinko on tieltä suistuminen tai kaatuminen kaarteessa. Myös paikallaan kaatumisia sattuu ja pahimmassa tapauksessa siitäkin voi seurata sairaalahoitoa vaativa vamma, jos esimerkiksi nilkka taittuu alle pyörän kaatuessa.

Lakisääteinen liikennevakuutus korvaa henkilövahingot ja muiden osapuolten omaisuusvahingot, jos aiheutat vahingon liikenteessä. Kaskovakuutus korvaa laajuuden mukaan esimerkiksi palo-, varkaus- ja kolarivahinkoja.

Moottoripyörävakuutuksen hintaan vaikuttaa moni tekijä, kuten moottoripyörän ikä ja teho-paino-suhde. Moottoripyörän ominaisuuksien lisäksi hintaan vaikuttavat vakuutuksenottajan tiedot, kuten ikä, asuinpaikka ja vahinkohistoria sekä bonukset, turvan laajuus ja omavastuu.

Muista varmistaa ennen tielle kurvaamista, että pyöräsi on moitteettomassa kunnossa. Kiinnitä huomiota erityisesti jarrujen toimintaan ja valoihin sekä renkaiden kuntoon. Keväällä yllättäviä tilanteita voivat aiheuttaa routavauriot, hiekoitussora ja autoilijat, jotka eivät talven jäljiltä ole tottuneet motoristeihin liikenteessä. Kaatumistilanteessa suojaa antaa asianmukaiset ja hyväkuntoiset varusteet, kuten kypärä, ajoasu, -käsineet ja saappaat. Jos olet poistanut moottoripyörän talveksi liikennekäytöstä, muista ottaa pyörä liikennekäyttöön ennen ajoon lähtöä.

Lue lisää moottoripyörien vakuuttamisesta FINEn sivuilta: https://www.fine.fi/oppaat/julkaisu/moottoripyorien-vakuuttaminen.html

Vakuutusmeklari Omameklari