Julkaistu 2 vuotta sitten
perjantai, 15.7.2022

Myrskyvahinko voi yllättää. Kuluvana kesänä on jouduttu kokemaan jo useita myrskyjä ja ukkosia, jotka ovat myös aiheuttaneet paljon vahinkoja.

Ilmatieteen laitoksen mukaan myrskytuuli puhaltaa, kun kymmenen minuutin keskituuleksi on mitattu vähintään 21 m/s. Myrskytuulen raja-arvot ovat 21-32 m/s.

Myrskyn aiheuttamien vahinkojen korvaaminen vakuutuksesta ei ole aina itsestäänselvyys. Eri vakuutusyhtiöiden vakuutusehdot luonnonilmiö- ja myrskyvakuutusten osalta on moninaiset. Useimmat vakuutusyhtiöt vaativat ehdoissaan, että tietyt tuulen nopeuden raja-arvot tulee täyttyä vahingon tapahtumapaikkaa lähimpänä olevalla säähavaintoasemalla, jotta vahinko voidaan myrskyvahinkona korvata. Osa vakuutusyhtiöistä hyväksyy myrskyvahingon korvattavaksi, kun tuulen nopeus ylittää kovan tuulen rajan, joka on 14 m/s, osa vaatii myrskytuulta 21 m/s.

Maa-alueilla puuskatuuli aiheuttaa yleensä eniten vahinkoa, eikä tätä aina pysty mittaamaan, etenkin jos matkaa lähimmälle säähavaintopaikalle on kymmeniä kilometrejä. Tällöin vahingon kärsinyt voi joutua todentamaan puuskatuulen aiheuttamaa vahinkoa tarkemmin ja laaja-alaisemmin, onko esim. naapuritontillakin aiheutunut vahinkoa.

Lue myös juttumme ”Katse katolle, lumen pudotus on taas ajankohtaista”.

Omameklari- vakuutusten hoitopalvelu