Julkaistu 1 vuosi sitten
perjantai, 3.3.2023

Parkkipaikkavahinko- kuka korvaa?

Parkkipaikkavahinko on aina ikävä juttu. Pysäköintialueilla sattuu harmittavan usein vahinkoja. Parkkipaikalla sattunut vahinko korvataan vahingonaiheuttajan liikennevakuutuksesta, mutta kaikki eivät jätä yhteystietojaan kolhun sattuessa, vaan kustannukset jäävät vahingonkärsineen itsensä maksettavaksi.

Omasta kaskovakuutuksesta voi olla apua, jos vahingonaiheuttaja on livistänyt paikalta. Vahinko voidaan korvata vahingonkärsineen omasta kaskon kolarointiturvasta, mutta tällöin kolarointiturvan käytöstä voi aiheutua vahingonkärsineelle myös bonusmenetys, jonka seurauksena kaskovakuutuksen maksu nousee.

Suurin osa vakuutusyhtiöistä tarjoaa asiakkailleen kaskon kolarointiturvaan turvaa bonusmenetyksen varalle, jolloin ensimmäinen kolarointiturvasta korvattava vahinko ei alenna bonusta. Omavastuu on kuitenkin maksettava aina.

Useat vakuutusyhtiöt tarjoavat myös kotitalousasiakkailleen kaskon lisäturvana pysäköintiturvaa. Pysäköintiturvasta korvataan parkkipaikkavahingot, silloin kuin vahingon sattumispaikka ja -aika on tiedossa. Tällöin ei tarvitse käyttää kolarointiturvaa vahingon korjaamiseksi, jolloin ei seuraa myöskään bonusmenetystä, vaan vahingonkärsinyt joutuu maksamaan ainoastaan pysäköintiturvan omavastuun ja kaskon hinta pysyy ennallaan.

Lue myös juttumme tuulilasivakuutuksesta.

Vakuutusmeklari Omameklari