Julkaistu 8 vuotta sitten
keskiviikko, 27.4.2016

Pelti rutussa- Kuka maksaa vauriot, kun syyllinen jää tuntemattomaksi?

Pelti rutussa- kuka maksaa? Nopea vastaus tähän on, että syyllinen maksaa. Eli helppoa siihen asti kun tiedetään kuka on syyllinen.

Mietitään tilanne, jossa tulet kaupasta takaisin autolle tai lähdet aamulla töihin ja huomaat, että autossasi on naarmu tai lommo. Pienen noitumisen ja tarkastelun jälkeen kuitenkin huomaat lapun ikkunassa. Autoa kolhinut on jättänyt lapun ja suoraselkäisesti myöntää syyllisyytensä.

Valitettavan usein tilanne on kuitenkin se, että lappua ei näy ja syyllinen jää tuntemattomaksi. Jos olet ottanut kaskon joka sisältää kolarointiturvan tai pysäköintiä varten otettavan lisäturvan, niin seuraava mahdollinen pelastaja on vakuutusyhtiö. Molemmista turvista vahinko lähtökohtaisesti korvataan. Kolarointiturvan käyttäminen on kuitenkin usein kannattamatonta, koska omavastuun jälkeen myös bonukset tippuvat. Tämä aiheuttaa sen, että usein on edullisempaa maksaa korjaus itse, koska vakuutusmaksut nousevat vahingon johdosta. Tämä tulee monelle yllätyksenä, koska vahinko ei ole itse aiheuttama.

Tätä varten vakuutusyhtiöt ovat kehittäneet pysäköintiturvan (tarkka nimi riippuu vakuutusyhtiöstä). Mikäli vahinko korvataan tästä lisäturvasta, niin kaskon bonukset eivät putoa ja maksettavaksi jää ainoastaan omavastuu. Suosittelemme siis vahvasti, että otat tämän huomioon vakuutuksen valinnassa!

Lue seuraava artikkeli urheilun ja harrastuksien vakuuttamisesta
Lue edellinen artikkeli oikeusturvavakuutuksen rajoituksista ja korvauksista

Pelti rutussa, Vakuutusmeklari Omameklari

Avainsanat: , , ,