Julkaistu 1 kuukausi sitten
torstai, 14.3.2024

Tähän aikaan vuodesta ajoneuvojen tuulilasin korjaukset ja vaihdot ovat hyvin yleisiä.

Jos autosi kaskoon sisältyy lasiturva, voit korjauttaa tai vaihdattaa auton lasin korjaamolla ilman vahinkoilmoituksen tekoa, jos valitset korjaamoksi vakuutusyhtiösi yhteistyökumppanin.

Käytännössä yksityisasiakkaana maksat korjaamolle vain lasin vaihdon yhteydessä lasivakuutuksen omavastuun tai jos lasi korjataan, ei sinulta veloiteta korjauksesta mitään. Korjaamo huolehtii asioinnista vakuutusyhtiön kanssa.

Yritysasiakas maksaa ajoneuvon lasinvaihdon yhteydessä korjaamolle lasivakuutuksen omavastuun ja arvonlisäveron. Lasin korjauksen osalta yritysasiakas maksaa korjaamolle arvonlisäveron.

Osa vakuutusyhtiöistä suosittaa käyttämään omia korjaamokumppaneitaan ja veloittaa suuremman omavastuu lasinvaihdosta niissä tapauksissa, joissa korjaamokumppanin palveluita ei ole käytetty.

Vakuutusyhtiö voi myös rajata lasinvaihdon korvausta oma yhteistyökumppaninsa korvausta vastaavaksi, jos käytät muuta kuin vakuutusyhtiön oman yhteistyökumppanin palvelua. Joudut myös tekemään vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiöllesi, jos et käytä vakuutusyhtiösi lasikorjaamokumppanin palveluita.

Vakuutusyhtiöiden kumppanikorjaamot saa tarkistettua vakuutusyhtiön omilta verkkosivuilta.