Julkaistu 3 vuotta sitten
keskiviikko, 24.3.2021

Tuulilasivakuutus – tarpeellinen vai tarpeeton?

Tuulilasivakuutus – tarpeellinen vai tarpeeton? On taas se aika vuodesta, kun tuulilaseihin alkaa lentelemään jos jonkinlaista pikkukiveä ja irronnutta nastaa. Onneksi on lasivakuutus, vai mitä?

Tuulilasi on erityisen kovilla, mikäli ajat paljon tai ajat usein sorateillä tai huonokuntoisilla teillä. Myös teiden kunnot ovat heikentyneet viime vuosina ja tuulilasin rikkoutumiset ovat entistä yleisempiä. Teillä olevat irtokivet ja renkaista irronneet nastat voivat yllättää. Jos joudut usein vaihtamaan tai korjauttamaan tuulilasia, voi lasivakuutus tulla sinulle tarpeeseen.

Lasivakuutus on yleensä kaskovakuutuksiin saatava lisäturva, joka korvaa tuuli-, taka- ja sivulasien rikkoutumisen ja kiveniskujen korjaamisen ilman bonusmenetyksiä. Tuulilasivakuutus maksaa kaskovakuutuksen yhteydessä 50-250 € vuodessa. Lasivakuutus ei korvaa lasin kulumista tai naarmuuntumista. Kiveniskujen korjaamisessa ei yleensä ole omavastuuta, joten se onkin näppärä tapa minimoida syntyneitä vaurioita, mutta mikäli tuulilasi joudutaan kokonaan vaihtamaan, voi omavastuu olla vakuutusyhtiöstä riippuen jopa 150 – 200€. Siksi onkin syytä miettiä, paljonko minun autooni lasin vaihtaminen maksaisi?

Tuulilasin vaihto vanhempiin autoihin, joissa ei ole mitään erityistä tuulilasitekniikkaa, voi edullisimmillaan maksaa 250 – 300 €, jolloin 200 €:n omavastuu voi tuntua aika suurelta ja saatu korvaus maksettuihin vakuutusmaksuihin verrattuna pieneltä. Mikäli tuulilasi on suurikokoinen tai siinä on erityistä tekniikkaa, kuten lämmitettävä tuulilasi, sadetunnistin tms., voi lasin vaihto maksaa kuitenkin paljon. Keskimäärin vaihto maksaa 500 – 1100€, mutta voi maksaa kalleimmillaan muutamia tuhansia euroja.

Kannattaa siis harkita tarkasti omaa tarvettaan lasivakuutukselle, kuinka usein joudut tuulilasia korjauttamaan tai vaihtamaan ja kuinka paljon oman auton tuulilasin vaihtaminen maksaisi.

Lue myös juttumme parkkipaikkavahingoista.

Liikennevakuutuskeskuksen (LVK) sivuilta voit käydä myös katsomassa, kuinka paljon autovahinkoja mm. lasivahinkoja on korvattu vakuutuksesta.

Tuulilasivakuutus, Vakuutusmeklari Omameklari