Julkaistu 1 kuukausi sitten
keskiviikko, 17.4.2024

Vakavan sairauden vakuutus- Entä jos sairastut vakavasti?

Koskaan ei voi tietää, mitä elämä tuo tullessaan, joten vakavan sairauden vakuutus voi tuoda taloudellista helpotusta arkeen, mikäli sairastut.
Vaikka vakuutuksilla ei sairauksia parannetakaan, voidaan niillä kuitenkin hieman helpottaa taloudellista tilannetta sairastumisen jälkeen. Kun talous ei ole ihan niin tiukalla, on helpompi keskittyä omaan paranemiseen ja hyvinvointiin.

Monella vakuutusyhtiöllä on tarjolla vakavan sairauden vakuutus. Vakuutuksesta korvataan sovittu kertakorvaus vakavan sairauden diagnoosin tai toimenpiteen jälkeen. Korvattavat sairaudet ja toimenpiteet on vakuutusehdoissa tarkoin määritelty. Kertakorvaussummaksi voidaan yleisesti ottaen sopia 20 000 – 150 000 €.

Korvattavia sairauksia voivat vakuutusyhtiöstä riippuen olla mm. syöpä, aivokasvain, aivohalvaus, sydäninfarkti, sepelvaltimon ohitusleikkaus, elin- tai luuydinsiirto, munuaisten vajaatoiminta ja MS-tauti.

Vakavan sairauden vakuutuksissa on yleensä myöntö- ja voimassaoloikärajat ja ne myönnetään terveysselvityksen perusteella. Vakuutus voidaan myöntää myös tupakoitsijalle korkeammalla vakuutusmaksulla. Vakuutuksessa voi olla myös karenssiaika, jolloin korvausta vakuutuksesta voidaan maksaa aikaisintaan karenssiajan päättymisen jälkeen.

Pidä huolta itsestäsi!

Tutustu FINE aikuisten sairauskuluvakuutusoppaaseen.

Vakavan sairauden vakuutus Vakuutusmeklari Omameklari