Julkaistu 7 kuukautta sitten
torstai, 23.11.2023

Valmistaudu moottorikelkkakauteen – tarkista vakuutukset

Moottorikelkkakausi vaihtelee alueittain ja riippuu lumitilanteesta. Tyypillisesti moottorikelkkakausi alkaa talven ensimmäisten lumisateiden myötä ja jatkuu kevääseen asti, kunnes lumi sulaa. Kausi voi olla lyhyt tai pitkä riippuen maantieteellisestä sijainnista ja ilmasto-olosuhteista.

Lakisääteinen liikennevakuutus tulee olla voimassa aina, kun moottorikelkalla lähdetään liikkeelle. Talvisesongin alkaessa tulee huolehtia myös siitä, että kelkka on rekisteröity liikennekäyttöön. Jos vakuuttamattomalla moottorikelkalla tapahtuu onnettomuus, ajoneuvon omistaja ei saa mitään korvauksia omista henkilövahingoistaan.

Liikennevakuutuskeskuksen tiedote https://www.lvk.fi/liikennevakuutuskeskus/tiedotteet/2023/liikennevakuutus-antaa-turvaa-moottorikelkkailijalle/

Jos olet ostamassa nyt moottorikelkkaa, on suositeltavaa vertailla eri vakuutusyhtiöiden tarjoamia vaihtoehtoja ja selvittää, mikä vakuutus kattaa parhaiten tarpeesi. Lisäksi on tärkeää tarkistaa vakuutuksen ehdot ja rajoitukset huolellisesti.

Muista myös, että vakuutuksen hinta voi vaihdella useiden tekijöiden, kuten moottorikelkan tehon, vakuutuksen laajuuden, omavastuun ja kuljettajan iän mukaan. Varmista, että ilmoitat kaikki tarvittavat tiedot vakuutusyhtiölle tai vakuutusmeklarillesi saadaksesi tarkan ja kattavan vakuutustarjouksen.